Presedinta sud-coreeana Park Geun-hye a anuntat luni dizolvarea corpului Pazei de Coasta, in urma tragediei feribotului Sewol, la 16 aprilie, in care au murit sau au fost date disparute 302 persoane, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Am decis sa dizolv corpul Pazei de Coasta", a declarat sefa statului intr-un discurs televizat, in care si-a asumat responsabilitatea ultima a Guvernului in aceasta catastrofa care a traumatizat tara.

"In calitate de presedinta responsabila de viata si securitatea sud-coreenilor, prezint scuzele cele mai sincere pentru toate suferintele provocate populatiei", a adaugat ea.

Park Geun-hye a prezentat in mai multe randuri scuze, dupa naufragiu, dar este prima data cand isi asuma responsabilitatea directa a acestei drame.

In discursul pe care l-a sustinut, ea a subliniat asupra esecului raspunsului Pazei de Coasta imediat dupa naufragiu, care a avut loc dimineata la ora locala 9.00 (3.00, ora Romaniei), la cativa kilometri de coasta de sud a tarii.

Ea a recunoscut, de asemenea, doleantele rudelor victimelor, care afirma ca numeroase vieti ar fi putut sa fie salvate daca echipele de interventie ar fi fost mai eficiente.

Activitatile Pazei de Coasta din Coreea de Sud vor fi scindate. Partea de ancheta va fi preluata de catre politie, iar partea de patrulare maritima a fost incredintata unui nou minister, Ministerul Securitatii Nationale.

De la 16 aprilie populatia a descoperit, cu groaza, ca bilantul teribil al acestei catastrofe a fost provocat de oameni, si anume reglementari permisive in transportul maritim prea putin respectate, o formare insuficienta a echipajului pentru situatii de urgenta si o lipsa totala de supraveghere din partea autoritatilor.

Salvatorii sunt acuzati, in plus, ca au fost prea inceti in primele ore dupa naufragiu. Feribotul Sewol transporta 476 de persoane, majoritatea elevi de liceu care efectuau o excursie cu scoala, provenind toti de la aceasi institutie, de la sud de Seul.

Dintre cei 325 de adolescenti care se aflau la bord, 280 sunt morti sau au fost dati disparuti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri