Cazul celor patru judecatori de la TB arestati pentru mita a declansat "un val" de denunturi si autodenunturi la DNA, au declarat surse judiciare, potrivit carora, in ultimele zile, mai multi practicieni in insolventa si lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de coruptie.

Potrivit surselor citate, de la retinerea magistratilor de la Tribunalul Bucuresti (TB) acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, procurorii anticoruptie au audiat mai multe persoane, in dosarul celor patru judecatori, potrivit Mediafax. Aceleasi surse sustin ca majoritatea celor audiati sunt practicieni in insolventa si lichidatori judiciari si ca unii dintre acestia ar fi denuntat fapte ale celor patru judecatori arestati sau ar fi formulat autodenunturi legate de magistrati.

Unul dintre practicienii in insolventa audiati la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat, astfel, ca i-ar fi oferit un ceas de 2.000 de euro unuia dintre magistratii arestati. Sursele citate mai spun ca audierile in acest caz vor continua, fiind "foarte probabil" ca in fata anchetatorilor sa ajunga si alti judecatori de la TB.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie. Cei patru au atacat decizia la instanta suprema, contestatia fiind judecata vineri. Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat joi, intr-un comunicat de presa, ca omul de afaceri Dan Adamescu este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita, in dosarul celor patru judecatori. Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, de la Tribunalul Bucuresti, pentru ca acestia sa dispuna in dosare de insolventa solutii favorabile unor firme la care omul de afaceri este actionar.

Dan Adamescu a fost joi la DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile. Procurorii au facut, miercuri, perchezitii la locuinta omului de afaceri si la firmele detinute de acesta. Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri