San Jose California, cunoscut ca centru tehnologic global, este orasul cu cei mai fericiti angajati din SUA, potrivit unui clasament realizat de site-ul de recrutare Glassdoor prin intervievarea a peste 500.000 de persoane dintre cele mai mari 50 de zone metropolitane, potrivit MarketWatch, scrie Mediafax.

Evolutia pietei americane a muncii se imbunatateste, iar unele orase ofera sanse si conditii mai bune de angajare decat altele. In luna mai, in Statele Unite au fost create 217.000 de locuri de munca in afara sectorului agricol, fiind pentru a patrua luna in care numarul posturilor infiintate depaseste 200.000, conform datelor oficiale.

"San Jose este recunoscut ca centru global al industriei tehnologice. In acest oras, companiile care au primit cele mai multe aprecieri sunt Google, Stanford University si site-ul de comert electronic eBay", a declarat Scott Dobroski, analist al tendintelor de angajare la Glassdoor.

O persoana care lucreaza in Mountain View, California, a spus ca Google a facut o treaba extraordinara prin crearea unei comunitati diverse cu obiective comune. De asemenea, Google ofera si mese si transport gratuit angajatilor.

Investitorii imobiliari au observat cresterea bunastarii angajatilor din San Jose, care se numara intre primele cinci piete din SUA pentru speculatii imobiliare, potrivit companiei CoreLogic.

Pe locul al doilea in clasament se afla San Francisco, oras inconjurat de numeroase companii tehnologice mari, intre care Facebook si furnizorul de servicii de stocare de date cloud Dropbox.

"Munca este interesanta si o provocare", a scris un softist de la DropBox. El a adaugat ca angajatii au la dispozitie toate avantajele care pot fi oferite de companiile startup din regiune, cum ar fi sala de sport, masaj, trei mese de 5 stele pe zi si viata sociala activa.

Unul dintre dezavantaje este pretul ridicat al locuintelor din districtul San Francisco, unde ratele ipotecilor reprezinta 70% din venitul mediu, potrivit datelor companiei imobiliare RealtyTrac.

Washington D.C. ocupa locul al treilea in clasament, intre angajatii care au participat la cercetare figurand, intre altii, cei de la George Mason University, National Institutes of Health, compania de consultanta Motley Fool si National Public Radio.

Dobroski a precizat ca in cercetare au fost incluse doar zonele metropolitane unde numarul participantilor la sondaj a fost de peste 700, pentru a se evita distorsionarea rezultatului prin evaluari pozitive facute de directorii de institutii.

Urmatorul oras, plasat pe pozitia a patra, este Norfolk, Virginia, fapt care poate parea neobisnuit. Glassdoor a primit insa sute de raspunsuri din partea angajatilor U.S. Navy si Air Force.

"Acolo exista o puternica prezenta militara. In multe zone din tara exista o astfel de prezenta, dar cei din Norfolk par sa fie cu adevarat satisfacuti de slujbele lor", a explicat Dobroski.

Multi angajati ai armatei pot avea probleme de adaptare la viata corporatista, potrivit unui studiu recent realizat de National Foundation for Credit Counseling and Pioneer Services, dar un ofiter de marina a afirmat in cadrul cercetarii realizate de Glassdoor ca transferul competentelor din armata in sectorul privat se poate realiza usor.

Pe locul cinci in clasament se afla Salt Lake City. Cele mai multe opinii favorabile au venit din partea angajatilor University of Utah si Intermountain Healthcare, dar si de la companii de tehnologie precum eBay, Adobe Systems si Fusion-io.

"Companii din Silicon Valley au deschis birouri aici si angajeaza agresiv in Salt Lake City", a spus Dobroski.

Top 10 este completat in ordine de San Diego, Seattle, Oklahoma City, San Antonio si Austin.

In schimb, orasele care au obtinut cele mai slabe scoruri in cadrul sondajului sunt Phoenix, Tampa - Florida, Las Vegas, Denver si Pittsburgh, motivul fiind ca majoritatea nu beneficiaza de prezenta unor multinationale.

New York s-a plasat pe pozitia 28 din 50, principala nemultumire fiind lagata de numarul mare de ore lucrate si naveta lunga, unii dintre participanti afirmand ca aproape nu inceteaza sa munceasca.

Sursa foto: Angajati, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri