Obuze ucrainene au cazut in Rusia: Moscova ameninta cu posibile "consecinte"

Rusia a trimis o nota de protest autoritatilor de la Kiev dupa ce mai multe obuze lansate de serviciile de securitate ucrainene impotriva insurgentilor ar fi cazut pe teritoriul rus. Moscova avertizeaza ca repetarea incidentelor ar putea avea "consecinte", informeaza AFP.

"Rusia protesteaza categoric si cere incetarea tirurilor de obuze spre teritoriul rus", a comunicat Ministerul rus de Externe. "In cazul repetarii in viitor a incidentelor de acest gen, intrega responsabilitate va apartine autoritatilor de la Kiev", a adaugat institutia. Moscova a precizat ca obuze de artilerie au vizat punctul vamal rus Gukovo, situat la frontiera cu Ucraina, o zona unde au loc confruntari militare intre armata ucraineana si insurgenti prorusi, scrie Mediafax.

"Actiunile fortelor ucrainene reprezinta incalcari grave ale principiilor dreptului international", atrage atentia diplomatia rusa, precizand ca circa 230 de refugiati ucraineni se aflau in zona punctului vamal in momentul incidentului. "Din fericire, nu s-au inregistrat victime; refugiatii au fost evacuati rapid spre un loc sigur", precizeaza comunicatul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri