Artileria rusa a lansat obuze in Ucraina, acuza NATO, condamnand trimiterea convoiului rus

Alianta Nord-Atlantica a condamnat vehement, vineri, trimiterea de catre Rusia a unui convoi in Ucraina, afirmand ca artileria rusa a lansat obuze spre teritoriul ucrainean.

"Trimiterea convoiului rus in Ucraina reprezinta o incalcare flagranta de catre Rusia a angajamentelor internationale", a declarat Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO, citat de The Washington Post. "Sfidarea principiilor umanitare internationale ridica semne de intrebare referitoare la adevaratul scop al convoiului umanitar rus", a subliniat Rasmussen.

Camioane din "convoiul umanitar" rus au traversat, vineri, frontiera, intrand pe teritoriul ucrainean. Moscova a anuntat ca a decis sa trimita convoiul catre Lugansk, in estul Ucrainei, apreciind ca toate "pretextele" pentru intarziere au fost epuizate. Potrivit unor surse locale, zeci de camioane ruse au ajuns deja in bastionul separatist Lugansk.

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a acuzat Rusia de "invazie directa". "Consideram ca este o invazie directa. Este vorba despre vehicule militare sub acoperirea cinica a Crucii Rosii", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul Serviciului ucrainean de securitate. Presedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis cancelarului german, Angela Merkel, ca orice alta intarziere a convoiului umanitar rus ar fi fost "inacceptabila", conform unui comunicat al Kremlinului.

Citeste si:
Statele Unite intenţionează să retragă 11.900 de militari din Germania
Statele Unite intenţionează...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri