Liderii separatisti din Donetk sunt dispusi sa garanteze securitatea expertilor internationali la locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei, daca Administratia de la Kiev va accepta un armistitiu, relateaza AFP.

"Noi garantam securitatea expertilor internationali daca Administratia de la Kiev accepta incetarea focului", a declarat Andrei Purghin, "vicepremierul" autoproclamatei "Republici populare Donetk". "Invitam Kievul sa accepte imediat un astfel de acord, cel putin pe durata anchetei la locul prabusirii avionului", a subliniat liderul separatist, potrivit Mediafax.

Statele Unite au exprimat preocupare, sambata, in legatura cu lipsa de securitate la locul prabusirii avionului malaysian, in timp ce premierul Olandei, Mark Rutte, i-a cerut presedintelui rus, Vladimir Putin, sa asume "responsabilitatea pentru insurgentii sustinuti de Moscova".

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de persoane. Nu exista supravietuitori.

Citeste si:
Obama si Merkel au discutat despre Ucraina si criza imigrantilor
Obama si Merkel au discutat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Avion rusesc doborat in Siria: Putin evoca ''circumstante accidentale"