Insurgentii prorusi din regiunea Donetk au anuntat ca au gasit cutiile negre ale avionului de pasageri prabusit joi, informeaza AFP.

"Au fost gasite aparate care ar putea fi cutiile negre", a declarat Aleksandr Borodai, "premierul" autoproclamatei "Republici populare Donetk", noteaza Mediafax. Liderul separatist a declarat ca aparatele vor fi predate expertilor internationali. "Noi nu avem specialisti pentru a le analiza si nu avem incredere in expertii ucraineni", a spus Aleksand Borodai.

Reprezentantii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatistii prorusi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei, informeaza AFP. In urma negocierilor s-a stabilit crearea unei zone de securitate pe o raza de 20 de kilometri "care sa permita Ucrainei atingerea obiectivului esential: identificarea corpurilor si predarea acestora familiilor", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul serviciilor de securitate ucrainene.

Zeci de anchetatori si observatori internationali au sosit la Kiev, in speranta ca vor putea ajunge la locul prabusirii avionului malaysian, despre care exista suspiciuni ca a fost doborat de separatistii prorusi. Malaysia a trimis o echipa de 62 de persoane, asteptata sambata in capitala Ucrainei.

Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi.

Citeste si:
Ghidul turistului la Cernobil. Cat costa si ce presupune calatoria
Ghidul turistului la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UE se opune reprimirii Rusiei la discutiile intre liderii G7