Raportul, care avea numele de cod "Project Horizon", a fost publicat pe 20 iulie, in ziua in care s-au implinit 45 de ani de cand astronautul american Neil Armstrong a facut primii pasi pe Luna. Daca ar fi fost implementat, acest proiect al armatei americane ar fi condus la instalarea pe Luna a unui sistem secret de supraveghere a Terrei. Intocmit in 1969, documentul are peste 100 de pagini.

Potrivit ABC News, raportul propunea si instalarea pe Luna a unui sistem de arme, care ar fi permis guvernului american sa lanseze arme si proiectile nu doar spre Terra, ci si in spatiul indepartat. Americanii voiau, de asemenea, sa detoneze o bomba nucleara pe Luna sau in apropierea ei, pentru a studia efectele generate de explozia atomica in spatiu. Autorii lanseaza in acest raport si o serie de speculatii despre efectele pe care radiatia ar fi putut sa le aiba asupra extraterestrilor.

Recent, autoritatile americane au declasificat un alt raport, "The Kidnapping of the Lunik", care descrie felul in care spionii americani au furat si au returnat apoi capsula spatiala sovietica Lunik in timp ce aceasta era prezentata publicului larg intr-o expozitie itineranta.

Citeste si:

Asa cum anunta site-ul Wired.com intr-o stire recenta despre avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, U.S. Air Defense Support Program opereaza in prezent un grup de sateliti aflati pe orbita pentru a monitoriza toate semnalele care indica prezenta unor arme sau lansarile de vehicule spatiale de pe Terra. Sistemul utilizeaza camere cu infrarosu si poate sa detecteze chiar si cele mai slabe semnale de caldura.

El a fost deosebit de util in timpul primului razboi americano-irakian, cand a reusit sa detecteze primele semnale ce indicau lansarile de rachete Scud. Sistemul si-a demonstrat inca o data utilitatea in urma cu cateva zile, cand a detectat locul din care a fost lansat proiectilul care a doborat avionul MH17 al companiei Malaysian Airlines si a oferit astfel autoritatilor, la scurt timp dupa prabusirea avionului, dovada care atesta faptul ca aeronava a fost doborata cu o racheta sol-aer.