"Un ofiter bine echipat, bine educat si instruit de rusi (...) a apasat acel buton in mod deliberat", a declarat Naida pentru CNN. "Am interceptat conversatii" intre un ofiter rus si biroul sau din Moscova, a precizat oficialul ucrainean. "Stim sigur ca, cu cateva minute inainte de lansarea rachetei, a existat un raport" catre un ofiter rus, care anunta ca avionul se apropie, a adaugat acesta, potrivit Mediafax.

"Ei stiau ca avionul vine cu viteza constanta, cu o directie constanta" si ar fi trebuit sa stie ca nu este un avion de vanatoare, ci "un avion civil de mari dimensiuni", a mai spus seful contraspionajului ucrainean. Oficiali din cadrul serviciilor americane de informatii au declarat marti ca rebelii prorusi sunt responsabili de doborarea avionului ucrainean, dar acum considera ca rebelii nu stiau ca este vorba despre un avion comercial.

Moscova a negat acuzatiile potrivit carora ar fi doborat avionul malaysian. Locotenent-generalul rus Andrei Kartapolov a sugerat ca un avion de vanatoare ucrainean ar fi doborat cursa MH17, insa presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a respins acuzatia, precizand ca avioanele de lupta ucrainene erau la sol in acel moment. De asemenea, rebelii prorusi au negat in mod repetat ca ar fi responsabili pentru acest atac.

Sursa foto: Mediafax Foto