"Avem dovezi clare ca acest atac terorist a fost comis cu ajutorul Federatiei Ruse", a declarat Vitali Nada intr-o conferinta de presa. "Stim cu claritate ca echipajul sistemului de rachete era format din cetateni rusi", a adaugat Nada, cerand Moscovei sa ofere numele ofiterilor din Ucraina pentru a fi interogati, noteaza Mediafax.

Potrivit serviciilor de spionaj americane, avionul malaysian a fost doborat cu o racheta de tip Buk SA-11, de fabricatie ruseasca. Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri ca "dovezile arata ca avionul a fost doborat de o racheta sol-aer lansata dintr-o zona ucraineana aflata sub controlul separatistilor prorusi", sugerand ca au fost utilizate sisteme militare de fabricatie ruseasca.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de persoane. Nu exista supravietuitori.