Autoritatile ruse au solicitat sprijinul american pentru un proiect de misiune umanitara in estul Ucrainei. SUA acuza Rusia ca a provocat criza din estul Ucrainei si ca livreaza arme rebelilor separatisti prorusi.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a solicitat, sambata, sprijinul american pentru un proiect rus de misiune umanitara in estul Ucrainei, a anuntat Ministerul rus de Externe, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Serghei Lavrov l-a sunat pe omologul sau american John Kerry "pentru a sublinia necesitatea unor masuri de urgenta in vederea opririi crizei umanitare iminente in sud-estul" Ucrainei, a anuntat un comunicat al ministerului. Lavrov "a indemnat (Statele Unite) sa sprijine initiativa rusa de mobilizare a unei misiuni umanitare in sud-estul (Ucrainei), in coordonare cu toate structurile internationale competente".

Kerry i-a raspuns ca "o astfel de actiune este pe cale de a fi efectuata cu autoritatile ucrainene", potrivit comunicatului diplomatiei ruse. Statele Unite au respins deja categoric propunerea rusa privind furnizarea de ajutor umanitar in Ucraina. "Orice interventie suplimentara a Rusiei in Ucraina ar fi total inacceptabila si considerata drept o invazie", a declarat vineri, la ONU, ambasadoarea americana Samantha Power. Statele Unite acuza Rusia ca a provocat criza din estul Ucrainei si ca livreaza arme rebelilor separatisti prorusi.

Citeste si:
Mai multe explozii, auzite intr-o zona din Kabul
Mai multe explozii, auzite...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump