Washintonul a aprobat marti cererea Kievului de a supune unui control la frontiera camioanele rusesti care transporta ajutoare umanitare spre Ucraina, in contextul in care occidentalii se tem ca Moscova incearca sa ofere sprijin rebelilor prorusi, relateaza AFP

Statele Unite si aliatii lor europeni si-au exprimat in repetate randuri ingrijorarea cu privire la un convoi de camioane care se indreapta spre Ucraina. Potrivit Kremlinului, ele sunt incarcate doar cu ajutor umanitar destinat populatiei afectate de conflictul din estul Ucrainei.

Dupa consultari cu autoritatile de la Kiev, Washingtonul s-a declarat dispus sa aprobe trimiterea acestui convoi cu conditia ca el sa fie controlat la frontiera, iar distribuirea de ajutoare sa fie incredintata Crucii Rosii. "Rusia nu are dreptul sa intre in Ucraina in mod unilateral fara permisiunea Kievului, sub acoperirea unor convoaie umanitare sau orice alt pretext", a declarat purtatorul de cuvant adjunct al Departamentului de Stat american, Marie Harf, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Harf, autoritatile ucrainene "au implementat un plan in care au incredere. Suntem favorabili acestui plan", a adaugat ea. Convoiul rus este asteptat miercuri la frontiera cu Ucraina. Formand o coloana de peste trei kilometri, cele 262 de camioane transporta peste 1.800 de tone de alimente, medicamente si generatoare, anunta Ministerul rus de Externe.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a justificat luni trimiterea acestui ajutor prin consecintele "catastrofale", in opinia sa, ale ofensivei lansate de armata ucraineana impotriva regiunilor Donetk si Lugansk, ultimele doua bastioane ale insurgentilor prorusi in estul Ucrainei. Peste 1.300 de persoane au murit in ceea ce Crucea Rosie califica drept "razboi civil", iar altele 285.000 au fugit din cauza luptelor, potrivit ONU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri