Hillary Clinton a fost spionata "din greseala" de serviciile secrete germane, care au ascultat cel putin o conversatie telefonica a fostului secretar de Stat american dezvaluie mai multe publicatii germane, conform AFP.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung (SZ) si posturile publice regionale de radioteleviziune NDR si WDR se bazeaza pe documente furnizate Agentiei Centrale americane de Informatii (CIA) de catre un spion provenind din randul Agentiei germane de informatii (BND). SZ si NDR s-au specializat in ultimele luni in dezvaluiri despre spionajul in curs intre marile puteri.

Insa ele nu au precizat, vineri, cand a avut loc conversatia care ar fi fost ascultata, dar cazul ar fi fost evocat de catre John Kerry, succesorul lui Clinton, cu ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier, noteaza Mediafax. Cele trei institutii media citeaza o sursa anonima din cadrul Guvernului german, potrivit careia conversatia lui Clinton ar fi fost interceptata din greseala in timp ce secretarul de Stat se afla intr-un avion apartinand Guvernului american.

Insa spionarea unor lideri politici americani nu ar fi "un caz izolat", afirma SZ, WDR si NDR. Potrivit acestora, BND ar fi fost mandatat, de asemenea, de catre Guvernul german sa "spioneze un partener NATO", fara sa precizeze care anume.

Dezvaluirea anul trecut a interceptarii telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de catre serviciile americane de informatii a socat profund Germania si afecteaza si in prezent relatiile germano-americane, in mod traditional foarte puternice.

Citeste si:
Donald Trump, hudiuit de un stadion intreg la un meci de baseball
Donald Trump, hudiuit de un...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
O avocata cu 16 case a fost numita secretar de stat la Justitie