SUA interzic avioanelor comerciale americane sa survoleze Siria. "Gruparile extremiste armate din Siria detin arme antiaeriene care pot reprezenta o amenintare pentru aviatia civila"

Agentia Federala a Aviatiei (FAA) a interzis luni avioanelor comerciale americane sa survoleze Siria, din cauza conflictului care devasteaza aceasta tara, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Gruparile extremiste armate din Siria sunt cunoscute pentru ca detin arme antiaeriene care pot reprezenta o amenintare pentru aviatia civila", explica FAA, care a interzis deja, la 8 august, avioanelor comerciale americane sa survoleze Irakul. "Gruparile de opozitie au reusit deja in timpul conflictului sa doboare avioane militare siriene utilizand astfel de arme", anunta FAA.
Interdictia vizeaza "toate companiile americane si toti operatorii comerciali", dar FAA nu a precizat cate avioane mai exact sunt afectate de aceasta masura.

Siria, la fel ca Irakul, se afla pe drumul folosit de avioanele care efectueaza curse intre Europa si Orientul Mijlociu sau Asia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri