Statele Unite au afirmat ca au "convingerea ferma" ca regimul sirian este responsabil de atacul cu arme chimice, care, potrivit lor, a provocat moartea a 1.429 de persoane, dintre care 426 de copii, in apropiere de Damasc, la 21 august, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Potrivit unui raport al serviciilor de informatii americane, difuzat de Casa Alba si care se sprijina pe surse "multiple", Guvernul lui Bashar al-Assad a recurs la gaz neurotoxic in acest atac, fiind "foarte improbabil" ca acesta sa fi fost comis de rebeli.

Acest document a fost publicat in momentul in care secretarul de Stat John Kerry vorbea despre o eventuala actiune "cu tinta precisa" impotriva regimului lui Bashar al-Assad pentru a pedepsi acest atac.

"Statele Unite conchid cu o convingere ferma ca Guvernul sirian a comis un atac cu arme chimice in suburbiile Damascului la 21 august 2013", afirma acest document, care a fost promis de Casa Alba de la jumatatea saptamanii.

"Conchidem, in plus, ca regimul (Assad) a recurs la un agent neurotoxic in timpul acestui atac", potrivit aceleiasi surse.
Serviciile de informatii americane au oferit, de asemenea, o estimare a numarului de victime, subliniind ca aceasta cifra risca sa creasca.

"O estimare preliminara a administratiei americane stabileste ca 1.429 de persoane au fost ucise in atacul chimic, dintre care cel putin 426 de copii", potrivit documentului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria