Cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele ucrainean, Petro Porosenko, au anuntat crearea, in curand, a unui fond special de 500 de milioane de euro pentru reconstruirea infrastructurii in regiunea Donbas, afectata de conflictul intre armata ucraineana si insurgentii prorusi, relateaza AFP.

"Ne amintim cu totii de Planul Marshall destinat Europei postbelice. Pot spune astazi ca acesta este Planul Merkel, destinat reconstruirii infrastructurii in Donbas", a spus Porosenko. "A venit vremea ca pacea sa se instaureze in zona Donbas. Administratia ucraineana va face totul, in colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va intampla in detrimentul suveranitatii, integritatii teritoriale si independentei Ucrainei", a spus Petro Porosenko, potrivit Mediafax.

Angela Merkel a pledat, in cursul vizitei la Kiev, pentru instituirea unui armistitiu bilateral in regiunile separatiste din estul Ucrainei. "Pentru a obtine succesul, trebuie sa fie doua parti. Nu se poate ajunge la pace in mod unilateral. Sper ca discutiile cu Rusia vor fi incununate de succes. Planul exista, trebuie sa fie urmat de actiuni", a spus Angela Merkel, pledand pentru un armistitiu bilateral in estul Ucrainei.

Angela Merkel nu a exclus posibilitatea adoptarii unor noi sanctiuni internationale impotriva Rusiei dupa trimiterea unui convoi in estul Ucrainei. "Nu putem exclude posibilitatea de a analiza noi sanctiuni, daca nu vor exista progrese in rezolvarea crizei", a spus Merkel. Intrebata despre anexarea regiunii Crimeea de catre Rusia, Angela Merkel a catalogat actiunea drept "ilegala", explicand ca, daca Europa ar recunoaste legitimitatea acestei situatii, ar fi amenintata integritatea teritoriala a tuturor tarilor europene.

Angela Merkel a afirmat ca integritatea teritoriala a Ucrainei este "esentiala". "Semnificatia vizitei mele este ca Guvernul german considera ca integritatea teritoriala a Ucrainei este esentiala", a spus Merkel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri