Conducerea Bisericii Greciei spera ca interventia Patriarhului Kirill poate contribui la convingerea autoritatilor de la Moscova sa permita importurile de produse agroalimentare elene. Sfantul Sinod s-a reunit pentru a discuta un proiect de lege anti-rasist pregatit de guvern, iar discutiile vor continua si marti, potrivit Mediafax.

Ministrul de Externe Evangelos Venizelos a declarat, dupa introducerea embargoului de catre Rusia, ca Grecia ar putea pierde aproape 180 de milioane de euro daca interdictia importurilor va fi mentinuta timp de un an, dar autoritatile de la Atena spera ca un numar de producatori eleni ar putea fi exceptati de la acest embargou. La jumatatea lunii august, surse apropiate situatiei citate de Kathimerini ar fi dat asigurari verbale ca multe produse din Grecia nu vor fi incluse pe lista importurilor interzise. Potrivit unor oficiali din Ministerul elen de Externe, Moscova recunoaste faptul ca Grecia a incercat ca descurajeze UE de la a lua masuri mai dure impotriva Rusiei, pe fondul intensificarii disputei legate de criza din Ucraina.

De asemenea, Rusia ar fi apreciat decizia Atenei de a ajuta turistii rusi blocati in Grecia din cauza falimentului mai multor agentii ruse de turism.