Noile sanctiuni impuse de Uniunea Europeana Moscovei cu scopul de a scadea finantarea economiei ruse au intrat in vigoare vineri dimineata, cand au fost publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE), anunta AFP.

Ele prevad, de asemenea, masuri specifice impotriva unor rusi si ucraineni acuzati ca sunt implicati in conflictul din Ucraina. Sanctiiunile blocheaza atat finantarea datoriei a trei companii petroliere, si anume Rosneft, Transneft si filiala petroliera a gazprom - Gazprom Neft, cat si a trei din sectorul Apararii, OPK, Oboronprom, United Aircraft Corporation si Uralvagonzavod, arata Mediafax.

Sunt vizate, de asemenea, noua intreprinderi care produc bunuri cu dubla intrebuintare - civila si militara -, cu care europenii au interdictia sa faca comert.

Pe lista de 24 de rusi si ucraineni vizati de blocarea averilor si interdictia de a calatori in UE figureaza Serghei Soigu, prezentat ca un apropiat al lui Vladimir Putin, vicepresedintele rus Iuri Vorobiov si o serie de vicepresedinti ai Dumei de Stat (Camra inferioara a Parlamentului rus), si anume Vladimir Vasiliev, Ivan Melnikov si Igor Lebedev.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri