Actiunile bancilor din Scotia au avut un crescut semnificativ inca de la deschiderea pietelor. Astfel, titlurile RBS au crescut cu 3,5%, actiunile Lloyds au urcat cu 1,5%, in timp ce Standard Life au avansat cu 1,7%, potrivit Mediafax.

"Acest rezultat va fi salutat de comunitatea oamenilor de afaceri. O campanie atat de dificila lasa, in mod inevitabil, cicatrici care vor avea nevoie de timp ca sa se stearga", a declarat John Cridland, director general al Federatiei Angajatorilor. Votul impotriva independentei Scotiei reprezinta o usurare mai ales pentru sectorul financiar si pentru investitori. Saptamana trecuta, atat RBS, cat si Lloyds au anuntat ca si-ar fi mutat afacerile in Anglia, in cazul in care scotienii ar fi votat pentru desprinderea de Marea Britanie.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a deschis in urcare cu 0,7%, aproape de cel mai inalt nivel din ultimii 14 ani. De asemenea, lira a inceput sa recupereze din deprecierea suferita in cursul acestei saptamani, inregistrand un avans de 0,3%, la 1,6447 unitati pentru un dolar.

Sursa foto: Shutterstock.com/Marea Britanie