"Am fost in Africa", a strigat pasagerul neidentificat inainte de aterizare. "Am Ebola", a continuat americanul care calatorea de la Philadelphia la Punta Cana, potrivit declaratiilor initiale ale pasagerilor preluate in social media.

Pasagerii si personalul din zborul 845 al companiei US Airways s-au panicat avand in vedere ca virusul Ebola s-a raspandit rapid in Africa de Vest, care a facut circa 4,000 de victime.

O gluma care a speriat 200 de pasageri

Personalul de urgenta din aeroport a urcat la bordul avionului, iar pasagerul a fost dus la Centrul Medical din aeroport pentru a fi testat. Medicii au confirmat ca acesta nu avea febra, un prim simptom al infectarii cu Ebola, cu toate ca a tusit in timpul zborului.

Citeste si:

Avionul a fost tinut pe pista timp de aproape doua ore, pana cand unitatile medicale si oficialii din aeroport au eliminat riscul unei infectii in randul celor peste 200 de pasageri.

De asemenea, afirmatia pasagerului a fost dezmintita, dupa ce pasaportul acestuia a fost verificat si s-a aflat ca destinatia cea mai apropiata de Africa pe care a vizitat-o a fost Europa, in 2012.