Alerta Ebola in Romania: un barbat din Constanta, suspectat de infectare cu virusul letal

Un barbat din Constanta, care s-a intors din Nigeria, va fi internat la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, fiind suspectat de infectare cu virusul Ebola.

Un barbat de 60 de ani din Constanta, care s-a intors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas, va fi internat, joi, la Institutul "Matei Bals" din Capitala, fiind suspectat de infectare cu virusul Ebola, a declarat managerul unitatii sanitare, Adrian Streinu Cercel, potrivit Mediafax.

Streinu Cercel a precizat ca barbatul are febra mare si nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanta, de unde a fost trimis la "Matei Bals", urmand sa se stabileasca daca este infectat cu Ebola sau are o alta afectiune. Potrivit managerului de la "Matei Bals", in prezent este vorba doar de suspiciunea infectarii cu Ebola, insa trebuie luate toate masurile de izolare a pacientului, pana cand se va stabili diagnosticul.

"Intrucat a venit din Nigeria, s-a pus si problema ca ar putea avea Ebola. Este, insa, foarte putin probabil sa fie vorba despre acest diagnostic, intrucat Nigeria a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept tara fara Ebola", a mai spus Cercel. Testele pentru Ebola se fac chiar la Institutul "Matei Bals", unde un etaj este izolat si pregatit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri. Adrian Streinu Cercel a mai precizat ca dupa ce barbatul va fi adus la institut, i se vor face rapid toate testele necesare, iar joi seara va fi facut public diagnosticul sau.

Citeste si:
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola
Explozie la un laborator din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Shutterstock.com/Ebola

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri