Cine lupta impotriva Ebola, in afara de Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au anuntat zilele trecute, pe reteaua de socializare Facebook ca au donat 25 de milioane de dolari Centrului american pentru controlul si preventia bolilor (CDC), pentru a ajuta la lupta impotriva epidemiei de Ebola. Averea personala a lui Mark Zuckerberg este evaluata la 32,4 miliarde de dolari.

La randul sau, cofondatorul Microsoft Bill Gates a donat, recent, prin intermediul Fundatiei Bill si Melinda Gates, 50 de milioane de dolari agentiilor Natiunilor Unite si ale altor organizatii internationale care lupta contra Ebola.

O pondere semnificativa din acesti bani au fost promisi, dar nu si distribuiti inca idonatiin regiunea afectata. De asemenea, o parte dintre tarile donatoare au crescut in ultima vreme sumele garantate. Graficul reflecta o serie de donatori semnificativi si nu cuprinde o lista exhaustiva.

Epidemia de Ebola, cea mai severa de la identificarea acestui virus al febrei hemoragice, in 1976, a cauzat aproape 4.500 de decese de la inceputul acestui an, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care a identificat 8.900 de cazuri de infectie. Epidemia afecteaza in special Liberia, Guineea si Sierra Leone, tari din Africa de vest.

Citeste si:
Facebook Dating| Zuckerberg își lansează și în România propriul...
Facebook Dating| Zuckerberg...

Sursa foto: Shutterstock / Biohazard

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri