Confruntarile armate au fost reluate la Donetk dupa doua zile de relativa acalmie, iar luni dimineata s-au auzit tiruri de artilerie care rasunau in fieful separatistilor prorusi din estul Ucrainei, informeaza AFP.

Jurnalisti AFP au auzit aproximativ 30 de tiruri de lansatoare multiple de rachete de tip Grad ("orgile lui Stalin") luni dimineata in cartierul Putilovski, in apropiere de aeroport. Acalmia de peste weekend a avut loc pe fundalul alegerilor legislative anticipate, care nu s-au desfasurat si in teritoriul aflat sub controlul separatistilor prorusi, arata Mediafax.

Bombardamentele au inceput in noaptea.

O baza militara a fost atinsa, la cativa kilometri departare, la Avdiivka, de partea ucraineana, a anuntat cateva minute mai tarziu un locuitor contactat telefonic. "Bombardamentele au inceput in noaptea (de duminica spre luni). Toata lumea se astepta ca luptele sa se reia imediat dupa alegerile de duminica din Ucraina", a declarat pentru AFP Marina, de garda la un baraj de la Putilovski, fara sa para impresionata de tiruri care rasunau in apropiere.

"Nicio problema. Ai nostri sunt cei care trag. Iar imediat vom avea raspunsul ucrainenilor", continua ea.
Potrivit unor militari rebeli, intervievati in alte cartiere din Donetk situate in fata unor pozitii ucrainene, tirurile au inceput luni dimineata. Separatistii, care au proclamat doua "republici populare" in Donbas, prevad sa organizeze propriile alegeri pe 2 noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri