Jurnalisti AFP au auzit aproximativ 30 de tiruri de lansatoare multiple de rachete de tip Grad ("orgile lui Stalin") luni dimineata in cartierul Putilovski, in apropiere de aeroport. Acalmia de peste weekend a avut loc pe fundalul alegerilor legislative anticipate, care nu s-au desfasurat si in teritoriul aflat sub controlul separatistilor prorusi, arata Mediafax.

Bombardamentele au inceput in noaptea.

O baza militara a fost atinsa, la cativa kilometri departare, la Avdiivka, de partea ucraineana, a anuntat cateva minute mai tarziu un locuitor contactat telefonic. "Bombardamentele au inceput in noaptea (de duminica spre luni). Toata lumea se astepta ca luptele sa se reia imediat dupa alegerile de duminica din Ucraina", a declarat pentru AFP Marina, de garda la un baraj de la Putilovski, fara sa para impresionata de tiruri care rasunau in apropiere.

"Nicio problema. Ai nostri sunt cei care trag. Iar imediat vom avea raspunsul ucrainenilor", continua ea.
Potrivit unor militari rebeli, intervievati in alte cartiere din Donetk situate in fata unor pozitii ucrainene, tirurile au inceput luni dimineata. Separatistii, care au proclamat doua "republici populare" in Donbas, prevad sa organizeze propriile alegeri pe 2 noiembrie.