Potrivit unui comunicat de presa al Tarom, orarelor curselor pe ruta Moscova- Bucuresti si retur este urmatorul:

  1. Duminica:
  • 13:15 plecare din Moscova - 17:45 sosire in Bucuresti
  • 18:40 Bucuresti - 21:30 Moscova

2. Luni:

  • 13:10 Moscova - 17:40 Bucuresti
  • 18:40 Bucuresti - 21:30 Moscova

Potrivit sursei citate, cursa Tarom care zboara vineri spre Moscova a operat dupa orarul normal, fiind evitat spatiul aerian ucrainean. "Compania Tarom anunta ca zborurile din 18 iulie, dinspre si catre Moscova, RO 241/2, vor opera pe o ruta deviata pentru ocolirea Ucrainei. Decolarea din Bucuresti este mentinuta la ora 13.05, iar aterizarea la Moscova va fi la 17:05, cu 30 minute intarziere fata de ora planificata (16:35)", a anuntat Tarom.

Decolarea din Moscova va avea loc la ora 18:50, cu 30 de minute intarziere fata de ora programata (17:20), iar aterizarea la Bucuresti va fi la ora 19:30.
Autoritatea Aeronautica Civila Romana a recomandat, dupa prabusirea avionului malaysian in Ucraina, ca toate aeronavele operatorilor romani sa evite spatiul aerian al tarii vecine, pana cand vor fi luate, la nivel international, decizii privind utilizarea acestuia.

"Avand in vedere recentele evenimente din Ucraina legate de posibilul pericol in care se pot afla aeronavele civile care survoleaza spatiul aerian al Ucrainei, Autoritatea Aeronautica Civila Romana recomanda ca pana cand vor fi luate decizii la nivel international privind utilizarea acestuia, toate aeronavele operate de catre operatorii aerieni romani sa evite folosirea rutelor ce traverseaza acest spatiu aerian", se arata intr-un comunicat.

Citeste si:

Pe de alta parte, traficul in spatiul aerian al Romaniei a crescut cu aproximativ 15% dupa redirectionarea unor zboruri, in urma accidentului aviatic din estul Ucrainei, a anuntat vineri ROMATSA. "Precizam ca, in conditii normale de trafic, media aeronavelor pentru care regia asigura servicii de trafic aerian, pe o perioada de 24 de ore, este de 2.000 - 2.200, pe perioada verii si 1.600 - 1.800, pe perioada iernii", se arata intr-un comunicat al ROMATSA.

Un avion malaysian de pasageri care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prabusit joi la frontiera dintre Ucraina si Rusia, in regiunea separatista Donetk. Toti pasagerii au murit. Autoritatea Aeronautica Civila Romana a recomandat ca toate aeronavele operatorilor romani sa evite spatiul aerian al tarii vecine, pana cand vor fi luate, la nivel international, decizii privind utilizarea acestuia. De asemenea, Franta a indemnat toate companiile aeriene sa evite spatiul aerian ucrainean. Autoritatile ucrainene au inchis toate rutele aeriene care tranziteaza estul tarii, a anuntat Eurocontrol.