Confruntari intense de artilerie la Donetk, in urma sosirii unor intariri pentru rebeli

Tiruri de artilerie aveau loc duminica dimineata la Donetk, unde confruntari intense de artilerie au izbucnit in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce in fieful separatistilor prorusi din estul Ucrainei au sosit intariri importante potrivit OSCE, relateaza AFP.

Confruntarile de duminica erau mai putin intense decat cele din timpul noptii, potrivit unui jurnalist AFP. Tiruri foarte aproape de centrul localitatii au inceput sa se intensifice catre ora locala 2.00 (1.00, ora Romaniei) si continuau cu aceeasi forta si regularitate doua ore mai tarziu, potrivit unor jurnalisti AFP aflati la fata locului.

Sapte tunuri de asalt au fost vazute indreptandu-se duminica dimineata atat catre zona aeroportului, unul dintre principalele puncte fierbinti, pe care armata ucraineana si separatistii si-l disputa de mai multe luni, cat si catre Iasinovata, un nod feroviar si oras vecin cu Donetk, a declarat pentru AFP un locuitor care a vazut coloana trecand catre ora locala 9.00 (8.00, ora Romaniei).

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) s-a declarat sambata seara "foarte ingrijorata" din cauza prezentei unor convoaie militare si tancuri in estul Ucrainei, in zone aflate sub controlul separatistilor prorusi, potrivit Mediafax.

"Peste 40 de tancuri si camioane" au fost vazute circuland pe un drum de la periferia Makiivka, au declarat observatori OSCE prezenti in Ucraina pentru a supraveghea aplicarea armistitiului semnat la 5 septembrie intre Kiev si separatisti.

Citeste si:
Mircea Lucescu va avea statuie la Donetk
Tehnicianul roman Mircea...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Au fost vazute si 19 camioane militare marca ruseasca Kamaz, fara numere de inmatriculare, care transportau tunuri de calibrul 122 milimetri si personal in uniforme verzi fara insemne militare. Convoiul era insotit de sase camioane cisterna.

Observatori OSCE au vazut, de asemenea, un convoi de noua tancuri - patru T-72 si cinci T-64 - care se deplasau la sud-vest de Donetk.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri