NATO vrea sa revina la relatii normale cu Moscova, a declarat directorul Biroului de informatii al Aliantei in Rusia, Robert Pszel, intr-un interviu acordat agentiei Sputnik, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

"Stiu cu certitudine ca toate statele NATO si insasi NATO ar vrea, din punct de vedere politic, sa revina pe calea relatiilor normale, complete si axate pe parteneriat cu Rusia. Este dorinta noastra", a precizat Robert Pszel, citat de Mediafax. Potrivit lui Robert Pszel, NATO nu cauta o confruntare cu Rusia. Reprezentantul Aliantei a subliniat insa ca in prezent are loc "una dintre crizele cele mai importante, daca nu cea mai importanta, in relatiile dintre NATO si Rusia".

El a indicat ca in anii 1990, "au fost depuse eforturi pentru a dezvolta relatiile conform unor principii noi, cu o forma noua si teme noi (...). Multi ani, aliatii si Rusia au investit in aceste relatii", a precizat acesta. In contextul crizei ucrainene, NATO si-a intensificat patrulele aeriene deasupra tarilor baltice si a trimis intariri in Marea Baltica si Marea Mediterana.

Avioane de recunoastere ale Aliantei survoleaza in mod regulat Polonia si Romania. Statele Unite intentioneaza de asemenea sa stationeze aproape 150 de tancuri si vehicule blindate in state NATO, iar o parte dintre acestea vor fi trimise in Europa de Est pentru a participa la exercitii.

Citeste si:
Stoltenberg a anuntat ca Mircea Geoana va fi adjunctul lui la NATO
Jens Stoltenberg a anuntat ca...

Sursa foto: Steagul NATO/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Partidul lui Vladimir Putin pierde teren in Moscova