Banca globala de investitii, Saxo Bank, specializata in tranzactionari online si investitii pe pietele financiare, a lansat o serie de "predictii scandaloase" pentru anul ce vine. Sunt 10 evenimente cu probabilitate de producere redusa, dar daca riscul lor este subapreciat, am putea asista la un impact mai mult decat semnificativ pe pietele globale in cazul in care se vor adeveri.

"2015 va fi un an dur, dar s-ar putea sa fie si anul la care o sa ne uitam in urma ca fiind cel mai prost posibil. Inflatia a scazut pana la cele mai joase niveluri din ultimele decenii, dobanzile au luat acelasi curs, iar preturile energiei sunt semnificativ mai scazute. Lipsa volatilitatii in date si in pietele de asseturi a oferit investitorilor un sentiment fals de siguranta care ar putea duce la o… suparare uriasa in 2015. Am vazut cum ar arata un preambul la un an rau in octombrie 2014, cand am trecut printr-o saptamana dezastruoasa. Daca ne luam acest reper, ne asteapta un 2015 care o sa ne cam zdruncine", apreciaza Steen Jakobsen, economist sef la Saxo Bank.

Sursa foto: Shutterstock / Viitor sumbru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri