"Eroi au fost recrutati si au actionat, au promis si au trecut la fapte, spre marea satisfactie a musulmanilor", a declarat in inregistrarea video postata pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), filiala din Yemen a retelei teroriste Al-Qaida. "Operatiunea a fost efectuata la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri si in conformitate cu vointa postuma a lui Osama ben Laden", a adaugat al-Anassi, conform Mediafax.

Tinem sa transmitem natiunii musulmane ca noi am ales tinta, am finantat operatiunea si l-am recrutat pe seful ei.

"Noi, Al-Qaida in Peninsula Araba, revendicam responsabilitatea pentru aceasta operatiune, ca razbunare", a precizat el. Acest lider al filialei Al-Qaida din Yemen facea referire la autorii atentatului de la redactia publicatiei Charlie Hebdo, fratii Kouachi, dintre care unul a afirmat ca face parte din AQPA la scurt timp dupa comiterea atacului. "Tinem sa transmitem natiunii musulmane ca noi am ales tinta, am finantat operatiunea si l-am recrutat pe seful ei", a adaugat al-Anassi. Textul citit de acest lider AQPA era intitulat: "Razbunare pentru profetul lui Allah: mesaj despre atacul binecuvantat de la Paris".

Intr-o inregistrare video difuzata vineri, un lider religios al AQPA a amenintat Franta cu noi atacuri. "Nu veti fi in siguranta atat timp cat veti lupta impotriva lui Allah, a mesagerului sau si a credinciosilor", declara in acest mesaj Harith al-Nadhari, o autoritate in materie de sharia, legea islamica. Autorii atacului soldat cu 12 morti la redactia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, care a declarat ca urmeaza instructiuni ale AQPA, si fratele sau Said, care ar fi participat in Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucisi vineri de fortele de ordine, dupa ce s-au retras intr-o tipografie situata la nord-est de Paris.

Sursa foto: Al-Qaida/ Shutterstock.