Porosenko a sugerat ironic ca documentele "s-au pierdut" prin vehicule militare care aveau rezervoarele de combustibil pline.

Presedintele a lansat de asemenea un apel pentru furnizarea de arme Ucrainei. "Oamenii trebuie sa sprijine o Ucraina suverana si independenta, altfel Rusia castiga. Acest conflict trebuie rezolvat, nu inghetat", a declarat el.

"Suntem o tara independenta si avem dreptul sa ne aparam poporul (...). Lipsa noastra de capacitati de aparare conduce la atacuri ofensive si la escaladarea" conflictului, a adaugat seful statului.

Citeste si:

Porosenko a sugerat ca echipamentul de care are nevoie Ucraina nu trebuie sa fie neaparat letal, afirmand ca radare impotriva artileriei si echipamente de comunicatii si bruiaj ar imbunatati capacitatea de aparare a fortelor ucrainene.

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discutiilor la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrari de arme fortelor ucrainene generand opinii divergente in randul politicienilor si expertilor care participa la reuniune.

Reprezentantii americani sustin optiunea furnizarii de arme Ucrainei, in timp ce Germania si alte tari europene se opun acestei variante.