Autoritatile britanice dadusera in urmarire prin Interpol doi cetateni romani acuzati ca au amenintat cu decapitarea doua eleve ale unei scoli militare din nord-estul Angliei. Incidentul atribuit romanilor a avut loc pe 21 ianuarie, in fata unui centru pentru pregatirea militarilor din Tyneside (nord-estul Angliei), noteaza Mediafax.

Unul dintre suspecti - Marius D., un roman in varsta de 26 de ani - a fost arestat vineri, la revenirea in Marea Britanie. Barbatul, care nu are domiciliu stabil in Marea Britanie, a fost pus sub acuzare pentru comportament periculos si va comparea in instanta luni, in Gateshead (Tyneside, nord-estul Angliei).

Cei doi romani sunt acuzati ca au amenintat doua eleve in varsta de 18 ani ale unei scoli militare din Tyneside, folosind expresii obscene si comentand ca ar putea sa le decapiteze. "Cei doi barbati, care au aproximativ 40 de ani, nu au avut nicio tentativa de agresiune fizica sau de a cobori din masina in care erau, proferand amenintarile si indepartandu-se rapid", a comunicat Politia din regiunea britanica Northumbria.

Citeste si:

Autoritatile britanice stabilisera ca cei doi suspecti parasisera Marea Britanie, fiind cautati prin intermediul Interpol. Ultima data, suspectii fusesera vazuti cu o masina marca Opel Zafira avand numarul de inmatriculare aparent olandez - 74-GT-LF .

"I-am identificat pe cei doi indivizi care se deplasau cu un vehicul marca Vauxhaul (Opel) Zafira; stim ca sunt romani, nu asiatici, asa cum se crezuse initial. Cei doi suspecti au parasit Marea Britanie si am luat legatura cu Interpol pentru a-i localiza si a discuta cu ei", a declarat Richie Jackson, un oficial al Politiei Gateshead (Tyneside). "Pe parcursul anchetei, ne-am dat seama ca a fost un incident izolat, in care cei doi au facut comentarii inadecvate la adresa celor doua fete", a precizat Jackson.

Marea Britanie si alte state occidentale au luat masuri stricte de securitate in ultimele luni, pe fondul amenintarilor proferate de organizatia terorista Stat Islamic in Irak si Siria. Un militar britanic, Lee Rigby, a fost decapitat in mai 2013 de doi islamisti, in centrul Londrei. In Australia, politia a arestat doi barbati suspectati ca planuiau sa comita un o decapitare in public, in Sydney. Organizatia terorista Stat Islamic in Irak si Siria a executat numerosi ostatici prin decapitare, inclusiv cetateni americani, britanici, japonezi si francezi.

Sursa foto: Londra/Shutterstock