Arthur Baldwin, in varsta de 29 de ani, a fost arestat la locuinta unei femei, in sud-estul Washingtonului, potrivit unor documente de la politie. El a fost suspendat din functie, iar abilitarea in domeniul securitatii i-a fost, de asemenea, suspendata, a anuntat Secret Service. Baldwin facea parte din Serviciul Misiuni Straine, insarcinat cu protectia diplomatilor in capitala americana, potrivit lui Brian Leary, un purtator de cuvant al unitatii de elita insarcinate cu protectia presedintelui american, relateaza Mediafax.

Un ofiter de politie a intervenit la locuinta vineri dimineata, la ora locala 0.24 (7.24, ora Romaniei), dupa ce politia a fost alertata telefonic despre un jaf in curs, potrivit documentelor politiei. "Fostul meu prieten nu ma va lasa in pace", i-a spus femeia ofiterului. In timp ce ofiterul se afla la locul faptei, Baldwin si-a facut aparitia, a spus ca este ofiter de politie si doreste sa-i vorbeasca femeii, potrivit aceleiasi surse.

Intrebat daca a spart usa, Baldwin a raspuns "am lovit usa cu piciorul, dar nu am spart ferestrele", se arata in documentele citate. El a refuzat vineri, in timp ce era pus sub acuzare, sa comenteze pentru CNN. Tanarul urmeaza sa se prezinte la tribunal pe 23 aprilie. El risca cinci ani de inchisoare pentru tentativa de intrare prin efractie, plus 180 de zile de inchisoare si/sau pana la 1.000 de dolari amenda. Incidentul are loc in contextul in care Secret Service incearca s-si refaca imaginea, in urma unei serii de incidente recente. Leary a declarat ca "Biroul pentru responsabilitate profesionala va investiga cazul".