Desi este o decizie de laudat din partea lui Branson, in fond vizeaza doar barbatii care lucreaza de peste 4 ani si au functii de conducere in cadrul Virgin. Practic, doar 140 de angajati din Londra si Geneva din cei 50.000 de angajati ai grupului pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului platit integral, scrie Washington Post.

"Cred ca daca ai grija de angajatii tai, ei vor avea grija de business-ul tau. Ca tata si acum ca bunic mandru de cei trei nepoti, stiu cat de magic este primul an din viata unui copil, dar si ce munca grea presupune", isi motiveaza antreprenorul britanic decizia de a oferi concediu paternal platit integral, scrie The Independent.

Nu este prima oara cand Richard Branson este generos cu angajatii sai. Miliardarul a anuntat in septembrie 2014 ca 170 de angajati pot avea concediu cat vor, potrivit BBC.

Citeste si:

"Este doar decizia angajatului daca acesta vrea sa plece cateva ore, o zi, o saptamana sau o luna. Ipoteza este ca angajatii vor face acest lucru doar cand se simt 100% confortabil ca ei si echipa lor sunt la zi cu fiecare proiect si ca absenta lor nu va afecta afacerea si cariera lor", a explicat directorul Virgin Group la momentul respectiv.

Richard Branson a introdus politica in Marea Britanie si Statele Unite, unde "politicile de vacanta pot fi deosebit de draconice". Daca initiativa se dovedeste eficienta, Branson va incuraja si celelalte filiale sa urmeze acest exemplu.

Sursa foto: Richard Branson/Shutterstock.com