Noul primar al Barcelonei, Ada Colau, membra a formatiunii Indignados, a afirmat ca vrea sa reduca sanctiunile impotriva prostituatelor si a tinerilor care folosesc skateboarduri in afara locurilor special amenajate, relateaza site-ul TheLocal.es.

Colau a preluat mandatul de primar al celui de-al doilea oras ca marime din Spania saptamana trecuta, dupa ce a castigat alegerile municipale din mai. Ea a afirmat joi ca amendarea prostituatelor care ofera servicii pe strada agraveaza situatia deja precara a acestora, conform ziarului La Informacion. Ea a adaugat ca prostituatele sunt fortate de bande infractionale si ca amenzile sunt disproportionate, potrivit Mediafax.

"Trebuie sa ne concentram eforturile pe problema crimei organizate, pentru combaterea sclaviei sexuale", a declarat Colau in cadrul unei conferinte de presa. Prostitutia a fost dezincriminata in Spania in 1995, in timp ce exploatarea si proxenetismul sunt ilegale. Guvernul regional din Catalonia a adoptat in 2012 legi care prevad amendarea prostituatelor care lucreaza pe strada, precum si clientii lor.

Colau si-a exprimat de asemenea ingrijorarea despre amenzile cuprinse intre 750 si 1.500 de euro care ii vizeaza pe tinerii ce folosesc skateboarduri pe strada, in afara locurilor special amenajate. "Trebuie sa garantam coexistenta, dar unele reguli ii incrimineaza pe cei mai vulnerabili, in loc sa atace cauzele", a adaugat ea, subliniind nevoia de a avea grija de prostituate si persoanele fara adapost. Primarul, care in calitatea sa anterioara de activist a facut eforturi impotriva evacuarilor, a mai spus ca va lucra pentru a imbunatati accesul la locuinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri