Coreea de Nord a amenintat ca se va "razbuna pe Statele Unite cu o forta extraordinara" daca nu anuleaza exercitiile militare multinationale programate sa inceapa luni, relateaza CNN in pagina electronica.

Coreea de Sud efectueaza anul exercitii militare, denumite "Ulchi Freedom Guardian", alaturi de Statele Unite si alti aliati, pentru "a spori pregatirea, a proteja regiunea si a mentine stabilitatea in peninsula coreeana", se arata intr-un comunicat al Comandamentului reunit al fortelor americano-coreene. Regimul de la Phenian condamna in fiecare an aceste exercitii militare si ameninta cu represalii, potrivit Mediafax.

"Cu cat exercitiile militare comune Ulchi Freedom Guardian vor fi intensificate, cu atat (Coreea de Nord) va avea o reactie militara mai puternica", a declarat sambata un purtator de cuvant al Comisiei nationale de aparare (NDC) nord-coreene.

"Armata si poporul din Republica Populara Democrata Coreeana nu mai sunt ceea ce erau in trecut, cand trebuia sa contracareze armele nucleare americane cu pustile", a precizat purtatorul de cuvant al NDC. El a adaugat ca, in prezent, Coreea de Nord "este puterea invincibila echipata cu cele mai recente mijloace ofensive si defensive, necunoscute de restul lumii".

Televiziunea oficiala a avertizat ca Statele Unite risca sa fie atacate chiar pe teritoriul lor. "Daca SUA vor ca teritoriul lor sa fie in siguranta, exercitiul Ulchi Freedom Guardian ar trebui oprit imediat", a afirmat un prezentator de la postul KCNA.

La exercitiul militar care va incepe luni si va dura pana la 28 august vor mai participa, pe langa trupele americane si sud-coreene, militari din Australia, Canada, Columbia, Danemarca, Franta, Noua Zeelanda si Marea Britanie.

Astrelok / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri