Intr-un interviu pentru Euronews care va fi difuzat vineri seara, Thomas de Maiziere a propus o abordare care sa amelioreze situatia refugiatilor, dar in acelasi timp sa rezolve criza cu care se confrunta tarile din sudul Uniunii Europene, potrivit Mediafax. "Ar putea fi necesar sa folosim fonduri europene pentru a construi o tabara mare de refugiati (in Turcia), unde sa se decida cine poate veni in Europa", a declarat minstrul german de Interne.

Potrivit datelor publicate vineri de UNHCR, peste 300.000 de refugiati au incercat sa ajunga in Europa de la inceputul anului 2015 si pana in prezent.
Dintre acestia, aproape 200.000 au ajuns in Grecia si 110.000 in Italia. Prin comparatie, pe tot parcursul anului 2014, 219.000 de persoane au traversat Marea Mediterana.

In acelasi timp, aproximativ 2.500 de imigranti au murit sau au disparut anul acesta in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa. Anul trecut, aproximativ 3.500 de persoane au murit sau au fost date disparute in Mediterana.