Tot mai multi refugiati sunt dezamagiti de conditiile din Germania si aleg sa se intoarca in tara lor

Tot mai multi refugiati irakieni, nemultumiti de mancare, adaposturile precare si de ritmul lent al procesarii cererilor de azil, se intorc in tara lor, dezamagiti de viata in Germania, relateaza Euronews in pagina electronica.

"Sotului meu i-a placut ideea de a veni aici. I-a vazut pe altii si a vrut sa-i imite", a declarat o femeie de etnie kurda. "Am petrecut aproximativ trei luni aici. Nu am primit nimic. Mancarea era proasta si putina. Ne ofereau o bucata de paine cu branza si un castravete. Cum poate cineva supravietui iernii reci cu asemenea mancare? Copiii nostri plangeau de foame. Am cheltuit 11.000 de dolari si ne-am intors acasa cu mana goala", a adaugat ea , conform Mediafax.

Numarul irakienilor care se intorc in tara lor a inceput sa creasca in ultimele luni ale anului 2015. In decembrie, 200 de irakieni s-au intors acasa.Cresterea cererii a determinat compania aeriana Iraqi Airways sa introduca trei zboruri pe saptamana, de la Berlin, Dusseldorf si Frankfurt.

"Avem trei zboruri pe saptamana, aproape 100 de refugiati saptamanal. Numarul lor creste continuu. A inceput in septembrie si numarul continua sa creasca", a declarat o angajata a companiei aeriene, Andesha Karim.

Multi afirma ca se intorc in Irak cu mai putin decat aveau cand au sosit in Germania. Organizatia Internationala pentru Migratie le ofera asistenta financiara celor care nu isi pot plati calatoria cu avionul.De asemenea, statul german plateste biletul de avion catre Erbil, in valoare de 300 de euro.Ambasada irakiana a furnizat documente de calatorie multor irakieni care vor sa se intoarca in tara lor.

Sursa foto: Prazis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri