Potrivit publicatiei La Provence, doi indivizi au deschis focul dintr-un vehicul, in jurul orei 6.00 dimineata, dintr-un vehicul, in fata barului O'Stop, situat in zona Saint-Saëns din Marislia. O persoana a murit, iar alte cinci au fost ranite, doua fiind in stare critica, potrivit Mediafax.

Autoritatile franceze incearca sa afle motivatia atacului armat.

Primirea refugiatilor in Europa, o victorie pentru Statul Islamic

Ministrul Afacerilor Externe din Franta, Laurent Fabius, a declarat, marti, ca primirea tuturor refugiatilor persecutati de organizatia terorista Stat Islamic (SI) pe continentul european va reprezenta o victorie pentru SI, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters. Laurent Fabius a avertizat martea trecuta ca ar fi o greseala din partea Europei sa primeasca toti refugiatii din Siria si Irak care sunt persecutati de militantii Statul Islamic, solicitand un plan de actiune pentru a se asigura ca diversitatea populatiei Orientului Mijlociu va fi pastrata in ciuda crizei in crestere.

"Este foarte dificil, dar daca acesti refugiati vin in Europa sau in alta parte, atunci Daesh vor castiga jocul", a declarat Laurent Fabius, citat de radio RTL, referindu-se la acronimul pentru gruparea terorista Statul Islamic. "Obiectivul (acestei conferinte) este ca Orientul Mijlociu sa ramana Orientul Mijlociu, ceea ce inseamna o regiune in care sa existe o diversitate ce include minoritati crestine si Yazidi", a adaugat acesta.

Citeste si:

Declaratiile au fost facute in cadrul intalnirii de marti din Paris, la care au participat diplomati din 60 de tari pentru a gasi solutii privitoare la facilitarea procesului de intoarcere a refugiatilor. Printre oficiali, s-au aflat si ministri din Iordania, Turcia si Liban. Potrivit diplomatilor francezi, in cadrul conferintei, s-a discutat si despre posibilele bugete care pot fi alocate pentru imbunatatirea situatiei refugiatilor din statele invecinate cu tarile aflate in conflict, privitoare la reconstruirea infrastructurii pana la restaurarea serviciilor de baza si antrenarea membrilor politiei locale.

"Este o urgenta umanitara", a declarat Francois Hollande, presedintele Frantei, la inceputul conferintei, referindu-se la oprirea influxului de imigranti.
"Daca nu oferim mai mult ajutor tarilor care gazduiesc refugiati, daca nu oferim mai mult sprijin familiilor care traiesc in aceste tabere de refugiati sau sunt relocati in tarile invecinate, nu numai ca vor fi tragedii, ci acest exod", a avertizat Hollande.

Luni, presedintele francez a anuntat ca Franta va primi 24.000 de refugiati sirieni in urmatorii doi ani. Milioane de refugiati, in principal sirieni, emigreaza in tarile vecine, precum Liban, Turcia si Iordania. Lipsa locurilor de munca si a serviciilor umanitare de asistenta ii face pe multi dintre acesti refugiati sa plece aceste tari, singura solutie pentru cei care nu vor sa se intoarca in mijlocul bombardamentelor din Siria de unde au plecat reprezentand-o drumul spre Europa.

Sursa foto: Mediafax