Seful politiei din Munchen Hubertus Andrae a anuntat ca "nu au fost gasite probe" cu privire la o legatura cu Statul Islamic in casa si in camera presupusului autor al atacului de la Munchen, relateaza The Associated Press.

Atacul si atacatorul nu au "absolut" nicio legatura cu problema refugiatilor, a subliniat Andrae in aceasta conferinta de presa, informeaza News.ro.

Tanarul cu dubla cetatenie germana si iraniana, in varsta de 18 ani, suspectat ca a ucis vineri seara, la mallul Olympia din Munchen, noua persoane si a ranit alte 27, dupa care s-a sinucis, s-a nascut in Munchen, a precizat el.

Andrae a declarat, de asemenea, ca nu s-au gasit indicii care sa arate ca altcineva in afara de atacator a fost implicat in drama de vineri seara. Anchetatorul Robert Heimberger a spus ca se pare ca atacatorul a piratat un cont de Facebook si a trimis un mesaj in care indeamna persoane sa vina la mall pentru a primi cadouri.

Mesajul, trimis de pe contul unei tinere, indeamna persoane sa vina la mall la ora locala 16.00 (17.00, ora Romaniei). "Iti voi da ceva, daca vrei, dar nu prea scump", se arata in acest mesaj. "Se pare ca (mesajul) a fost pregatit de catre suspect, iar apoi expediat", a adaugat Heimberger.
Tanara a raportat ca i-a fost piratat contul imediat.

Procurorul Steinkraus Koch a declarat in conferinta de presa ca suspectul avea o carte intitulata "Manie. De ce ucid studentii". Potrivit BBC, anchetatori au gasit in camera presupusului atactor taieturi din ziare despre atacuri armate, inclusiv un articol intitulat "De ce ucid studentii?".

Anchetatorul Robert Hemberger a declarat ca atacatorul era inarmat cu un pistol de tip Glock de calibrul noua milimetri si avea asupra sa 300 de gloante.
Atacatorul era obsedat de atacuri armate in masa, a mai declarat Andrae.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri