Atacul si atacatorul nu au "absolut" nicio legatura cu problema refugiatilor, a subliniat Andrae in aceasta conferinta de presa, informeaza News.ro.

Tanarul cu dubla cetatenie germana si iraniana, in varsta de 18 ani, suspectat ca a ucis vineri seara, la mallul Olympia din Munchen, noua persoane si a ranit alte 27, dupa care s-a sinucis, s-a nascut in Munchen, a precizat el.

Andrae a declarat, de asemenea, ca nu s-au gasit indicii care sa arate ca altcineva in afara de atacator a fost implicat in drama de vineri seara. Anchetatorul Robert Heimberger a spus ca se pare ca atacatorul a piratat un cont de Facebook si a trimis un mesaj in care indeamna persoane sa vina la mall pentru a primi cadouri.

Citeste si:

Mesajul, trimis de pe contul unei tinere, indeamna persoane sa vina la mall la ora locala 16.00 (17.00, ora Romaniei). "Iti voi da ceva, daca vrei, dar nu prea scump", se arata in acest mesaj. "Se pare ca (mesajul) a fost pregatit de catre suspect, iar apoi expediat", a adaugat Heimberger.
Tanara a raportat ca i-a fost piratat contul imediat.

Procurorul Steinkraus Koch a declarat in conferinta de presa ca suspectul avea o carte intitulata "Manie. De ce ucid studentii". Potrivit BBC, anchetatori au gasit in camera presupusului atactor taieturi din ziare despre atacuri armate, inclusiv un articol intitulat "De ce ucid studentii?".

Anchetatorul Robert Hemberger a declarat ca atacatorul era inarmat cu un pistol de tip Glock de calibrul noua milimetri si avea asupra sa 300 de gloante.
Atacatorul era obsedat de atacuri armate in masa, a mai declarat Andrae.