Abdul Mohsen Abdallah Ibrahim al-Charekh, un lider terorist saudit care avea numele de gherila Sanafi al-Nasr, a murit joi, intr-un raid aerian efectuat in orasul sirian Dana. In bombardament au decedat alti doi combatanti teroristi, un alt saudit si un marocan, amandoi membri ai Frontului al-Nusra, filiala siriana a retelei teroriste Al-Qaida, potrivit Mediafax.

Al-Charekh era liderul pentru operatiuni al grupului terorist Frontul al-Nusra. Potrivit unui oficial american citat de Fox News, presupusul terorist a fost eliminat de o drona a Statelor Unite. Informatia nu poate fi confirmata din alte surse.

Rusia efectueaza de la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Rami Abdurrahman, directorul organizatiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a declarat ca nu este clar daca raidul aerian a fost efectuat de coalitia internationala condusa de Statele Unite ori de catre aviatia militara rusa.

Un terorist egiptean a scapat cu viata in urma bombadramentului. Potrivit OSDO, cei patru teroristi fusesera trimisi in Siria prin ordinul direct al lui Ayman al-Zawahiri, liderul organizatiei Al-Qaida.

Sursa foto: Shutterstock / Statul Islamic