Atentatele din Paris, ce stim pana acum: cine sunt teroristii?

Atentatele din Paris, de vineri seara, soldate cu 129 de morti si 352 de raniti, au fost comise de trei echipe de teroristi foarte bine coordonate, a declarat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicatia franceza Le Point.

In cazul atacurilor de vineri seara, este vorba despre "trei echipe de teroristi foarte bine coordonate", a subliniat Molins.

Procurorul general din Paris a precizat ca prima echipa, compusa din trei atacatori kamikaze, a actionat in zona Stade de France, cea de-a doua, aflata la bordului unui autoturism Seat Leon, negru, a deschis focul asupra teraselor cafenelelor si restaurantelor, iar cea de-a treia, care s-a deplasat cu un autoturism Volkswagen Polo, fiind compusa din trei persoane, a atacat sala de spectacole de la Bataclan.

Anterior, autoritatile belgiene au anuntat ca patru persoane au fost arestate in Bruxelles, in cazul atentatelor teroriste de vineri. Un barbat care a inchiriat un autoturism utilizat de teroristi a fost arestat la frontiera cu Belgia, anunta Mediafax.

Unul dintre atacatorii de la Bataclan a fost identificat. Este vorba despre un cetatean francez, nascut in data de 21 noiembrie 1985, in departamentul Essone, din regiunea Ile-de-France in care au avut loc atentatele. El a fost condamnat de opt ori in perioada 2004-2010, dar nu a executat vreo sentinta in inchisoare. Ar fi facut obiectul unei miscari de radicalizare in 2010, potrivit procurorului general din Paris.

Citeste si:
Rusii au scris "pentru Paris" pe bombe ce urmau lansate in Siria
Rusii au scris "pentru Paris"...

Atentate in Paris: bilantul victimelor

Bilantul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare grava, a anuntat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicatia franceza Le Figaro.

"La aceasta ora, deplangem moartea a 129 de persoane, este un bilant provizoriu si evolutiv, tinand de numarul important de raniti; 352 de persoane sunt ranite, dintre care 99 in stare de urgenta absoluta", a declarat Francois Molins, procurorul general din Pris, la o conferinta de presa.

"Sapte teroristi sunt morti", a precizat Molins.

El a mai anuntat ca a declansat dispozitivul celulei de criza in Parchetul din Paris care permite mobilizarea tuturor magistratilor din capitala.

Citeste si:
Atentate la Paris: ce s-a intamplat in fiecare zona vizata de...
Atentate la Paris: ce s-a...

La caz lucreaza "22 de magistrati din Parchet", asistati de patru grefieri.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru acuzatia de "asasinare in banda organizata in legatura cu o organizatie criminala". Potrivit unui bilant anterior, 128 de persoane murisera in atacurile teroriste de vineri seara si 300 erau ranite.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri