Atentatele din Paris, de vineri seara, soldate cu 129 de morti si 352 de raniti, au fost comise de trei echipe de teroristi foarte bine coordonate, a declarat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicatia franceza Le Point.

In cazul atacurilor de vineri seara, este vorba despre "trei echipe de teroristi foarte bine coordonate", a subliniat Molins.

Procurorul general din Paris a precizat ca prima echipa, compusa din trei atacatori kamikaze, a actionat in zona Stade de France, cea de-a doua, aflata la bordului unui autoturism Seat Leon, negru, a deschis focul asupra teraselor cafenelelor si restaurantelor, iar cea de-a treia, care s-a deplasat cu un autoturism Volkswagen Polo, fiind compusa din trei persoane, a atacat sala de spectacole de la Bataclan.

Anterior, autoritatile belgiene au anuntat ca patru persoane au fost arestate in Bruxelles, in cazul atentatelor teroriste de vineri. Un barbat care a inchiriat un autoturism utilizat de teroristi a fost arestat la frontiera cu Belgia, anunta Mediafax.

Unul dintre atacatorii de la Bataclan a fost identificat. Este vorba despre un cetatean francez, nascut in data de 21 noiembrie 1985, in departamentul Essone, din regiunea Ile-de-France in care au avut loc atentatele. El a fost condamnat de opt ori in perioada 2004-2010, dar nu a executat vreo sentinta in inchisoare. Ar fi facut obiectul unei miscari de radicalizare in 2010, potrivit procurorului general din Paris.

Atentate in Paris: bilantul victimelor

Bilantul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare grava, a anuntat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicatia franceza Le Figaro.

"La aceasta ora, deplangem moartea a 129 de persoane, este un bilant provizoriu si evolutiv, tinand de numarul important de raniti; 352 de persoane sunt ranite, dintre care 99 in stare de urgenta absoluta", a declarat Francois Molins, procurorul general din Pris, la o conferinta de presa.

"Sapte teroristi sunt morti", a precizat Molins.

El a mai anuntat ca a declansat dispozitivul celulei de criza in Parchetul din Paris care permite mobilizarea tuturor magistratilor din capitala.

La caz lucreaza "22 de magistrati din Parchet", asistati de patru grefieri.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru acuzatia de "asasinare in banda organizata in legatura cu o organizatie criminala". Potrivit unui bilant anterior, 128 de persoane murisera in atacurile teroriste de vineri seara si 300 erau ranite.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri