Parisul se afla sub asediul teroristilor afiliati retelei Statul Islamic, iar Francois Hollande trebuia sa decida daca este posibila evacuarea in siguranta a spectatorilor de pe stadion sau sa tina zecile de mii de oameni acolo, chiar si dupa terminarea meciului, scrie The Wall Street Journal. In cele din urma Hollande a decis sa nu se intrerupa jocul, potrivit oficlilor francezi, judecand ca era mult prea periculos sa trimita multimea de oameni pe strazi, unde alti teroristi ar putea astepta.

Si, intr-adevar, potrivit autoritatilor, trei teroristi s-au aruncat in aer in fata Stade de France, iar la numai cateva blocuri distanta aproximativ 130 de persoana erau ucise cu sange rece. Presedintele Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat ca s-a decis sa nu se faca un anunt la pauza meciului amical cu Germania cu privire la atentatele din Paris, pentru a nu provoca panica, informeaza 20minutes.fr.

"Am decis sa nu spunem nimic la pauza pentru a nu provoca panica. Masurile de siguranta s-au intarit. Le-am spus jucatorilor abia la finalul meciului", a spus Le Graet. La finalul meciului, crainicul de la Stade de France a anuntat ca iesirile din zonele apropiate de locurile exploziilor au fost inchise si ca spectatorii aflati in sectoarele respective trebuie sa paraseasca arena pe alte iesiri. Dupa cateva minute, spectatorii au intrat pe gazon, iar ulterior incinta s-a golit treptat.

Sursa foto: Mediafax