Presedintele francez Francois Hollande se afla pe Stade de France la meciul de fotbal dintre Franta si Germania, de vineri seara, la momentul in care unul dintre teroristi s-a aruncat in aer in fata Stade de France, iar zgomotul exploziei s-a propagat in intreg stadionul. Cateva minute mai tarziu Hollande a primit vestile alarmante si a fost evacuat de serviciile de securitate.

Parisul se afla sub asediul teroristilor afiliati retelei Statul Islamic, iar Francois Hollande trebuia sa decida daca este posibila evacuarea in siguranta a spectatorilor de pe stadion sau sa tina zecile de mii de oameni acolo, chiar si dupa terminarea meciului, scrie The Wall Street Journal. In cele din urma Hollande a decis sa nu se intrerupa jocul, potrivit oficlilor francezi, judecand ca era mult prea periculos sa trimita multimea de oameni pe strazi, unde alti teroristi ar putea astepta.

Si, intr-adevar, potrivit autoritatilor, trei teroristi s-au aruncat in aer in fata Stade de France, iar la numai cateva blocuri distanta aproximativ 130 de persoana erau ucise cu sange rece. Presedintele Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat ca s-a decis sa nu se faca un anunt la pauza meciului amical cu Germania cu privire la atentatele din Paris, pentru a nu provoca panica, informeaza 20minutes.fr.

"Am decis sa nu spunem nimic la pauza pentru a nu provoca panica. Masurile de siguranta s-au intarit. Le-am spus jucatorilor abia la finalul meciului", a spus Le Graet. La finalul meciului, crainicul de la Stade de France a anuntat ca iesirile din zonele apropiate de locurile exploziilor au fost inchise si ca spectatorii aflati in sectoarele respective trebuie sa paraseasca arena pe alte iesiri. Dupa cateva minute, spectatorii au intrat pe gazon, iar ulterior incinta s-a golit treptat.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri