Cotidianul Tribune de Genève nu a oferit detalii despre identitatea celor doi barbati sau circumstantele in care au fost arestati. Potrivit ziarului, era neclar daca arestarile au legatura cu ridicarea nivelului alertei in domeniul securitatii joi, noteaza Mediafax. Nivelul alertei a ramas la 3, pe o scala de 5.

"Doi barbati de origine siriana au fost arestati la Guneva vineri", a anuntat televiziunea elvetiana vineri seara. "Urme de explozibili au fost gasite in masina lor", a adaugat postul. Oficiali de la Geneva nu au putut fi contactati imediat sa comenteze, insa o sursa apropiata dosarului a declarat pentru Reuters ca cei doi barbati au fost arestati, fara sa ofere detalii.

Presa elvetiana si Reuters au relatat ca autoritatile cauta patru barbati despre care cred ca se aflau la Geneva saptamana aceasta. O duba cu numere de inmatriculare belgiene si doi barbati au intrat marti in Elvetia, din Franta, prin Muntii Jura, si a revenit in Franta dupa aproximativ trei ore, potrivit televiziunii elvetiene.

Citeste si:

Presedinta confederatiei helvetice Simonetta Sommaruga a anuntat vineri, anterior, ca autoritatile federale au ridicat joi nivelul alertei la Geneva dupa ce au primit un pont de la autoritati straine despre posibila prezenta in regiune a unei celule din cadrul gruparii Statul Islamic (SI). Doua surse au confirmat pentru Reuters ca Agentia Centrala americana de Informatii (CIA) a furnizat miercuri autoritatilor elvetiene o fotografie in care apar patru barbati, despre care afirma ca s-ar afla pe teritoriul elvetian.

In fotografie, publicata in presa elvetiana, apar patru barbati care poarta barba, asezati. Fetele le sunt neclare si tin degetele aratatoare ridicate. Un purtator de cuvant CIA a refuzat joi, la Washington, sa comenteze.

Sursa foto: Shutterstock