Danemarca vrea modificarea normelor privind azilul, argumentand ca UE nu face fata valului de refugiati

Premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, propune o dezbatere pentru adoptarea unor eventuale modificari ale Conventiei de la Geneva privind drepturile refugiatilor, argumentand ca Uniunea Europeana nu poate face fata afluxului de extracomunitari.

Danemarca a fost prima tara care a semnat Conventia de la Geneva, in 1951, document care este baza juridica pentru drepturile refugiatilor in intreaga lume. Acum, in contextul valului de refugiati extracomunitari, Guvernul danez cere modificarea Conventiei de la Geneva, noteaza Mediafax.

"Vine o vreme cand sunt necesare dezbateri pentru adaptarea la regulile jocului", a declarat Lars Rasmussen intr-un interviu acordat postului danez TV 2. Intrebat daca se refera la modificarea conventiilor privind drepturile refugiatilor, Rasmussen a explicat: "Da. Este clar ca de la un anumit punct, daca Europa nu va putea gestiona aceasta situatie, este necesara o discutie".

Unul dintre aspectele pe care Copenhaga le-ar vrea modificate se refera la refugiatii care tranziteaza Turcia. "Daca un refugiat sta in Turcia doi sau trei ani, intr-o tara in care nu este razboi, se pune intrebarea daca aceasta persoana poate solicita azil in Europa? Reglementarile actuale prevad ca se poate, dar vrem sa discutam acest lucru", a subliniat Rasmussen.

Citeste si:
Ciocniri între poliție și migranți pe insula grecească Lesbos
Ciocniri între poliție și...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina
Sursa foto: Spectral-Design / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri