"Pana in prezent nu am remarcat niciun semn al retragerii reale a fortelor. Daca am avea dovezi vizibile, as fi primul care le-ar saluta", a declarat Rasmussen in cadrul unei intalniri cu presa la care a participat si premierul polonez Donald Tusk, potrivit Mediafax.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, ca Rusia si-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina. "Ni s-a spus tot timpul ca trupele noastre de la frontiera ucraineana ridica ingrijorari: le-am retras, ele nu mai sunt in prezent la frontiera ucraineana, ci acolo unde desfasoara exercitii in mod obisnuit", a declarat el la incheierea intalnirii sale cu presedintele OSCE, elvetianul Didier Burkhalter.

"Am o vedere foarte buna", a declarat ironic Rasmussen, intrebat in legatura cu un mesaj postat pe Twitter de ministrul rus de Externe, care l-a acuzat ca este "orb" pentru ca nu a remarcat aceasta retragere. Secretarul general al NATO si-a incheiat, joi, vizita de doua zile in Polonia si va merge in Estonia, unde va prezida Consiliul Atlanticului de Nord si va vizita Centrul de excelenta eston pentru aparare cibernetica.

El se va intalni, de asemenea, cu presedintele eston Toomas Ilves si cu premierul Taavi Roivas. Ca semn de sustinere a statelor membre in regiune, NATO si-a consolidat prezenta militara mobilizand avioane si nave suplimentare.