Un irakian a informat politia germana despre un posibil atac terorist in Munchen cu 8 zile inainte

Un irakian a informat politia germana despre un posibil atac terorist in Munchen cu opt zile inaintea serviciilor secrete americane si franceze care au solicitat evacuarea a doua statii de tren din Munchen in ajunul Anului Nou, informeaza agentia de presa DPA.

Pe 23 decembrie, un barbat cu nationalitate irakiana a mers la o statie de politie din landul Baden-Wuerttemberg, din sudul Germaniei, si a declarat ca fratele sau ii cunostea pe militantii care planuiau sa comita atacul terorist, relateaza posturile de radio germane Suedwestrundfunk si Bayerischer Rundfunk. Politia regionala l-a interogat pe barbat, acesta sustinand ca atacurile urmau sa aiba loc pe data de 6 ianuarie, cu ocazia sarbatorii religioase Epifania Domnului (Boboteaza) - sarbatoare catolica si ortodoxa -, si vizau reteaua de transport feroviar din Munchen. El a numit sapte militanti islamisti care se aflau deja in Munchen la data respectiva, potrivit Mediafax.

Politia landului si serviciul de informatii german BND nu au reusit sa-i localizeze pe cei numiti de cetateanul irakian si doua raiduri in locuinte din Munchen in data de 30 de decembrie s-au incheiat fara niciun rezultat. In data de 31 decembrie, autoritatile germane au anuntat ca au primit "informatii foarte concrete" despre un atac iminent de la servicii secrete americane si franceze, motiv pentru care au evacuat doua statii de tren din Munchen. Nicio persoana nu a fost arestata in acest caz si este inca neclar daca barbatii numiti de cetateanul irakian sunt sau nu in tara.

In cursul noptii de sambata spre duminica, politia bavareza a evacuat temporar 13 persoane din cladiri rezidentiale aflate in apropierea statiei de tren Pasing dupa ce un caine al politiei a detectat explozibili intr-o cabina de telefon inauntrul statiei de tren, dar amenintarea s-a dovedit a fi una falsa. Potrivit serviciilor secrete germane, circa 1.100 de islamisti potential violenti se afla in Germania, dintre care 430 au comis deja infractiuni grave.

Citeste si:
DIICOT a retinut un irakian pentru tentativa de asasinare
DIICOT a retinut un irakian...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri