"Multe state fabrica dispozitive de accelerare a fisiunii. Regimul de la Phenian probabil ca a reusit sa accelereze procesul de fisiune, dar nu inseamna ca a dezvoltat o bomba cu hidrogen", explica analistul Bruce Bennett, de la Institutul RAND, citat de CNN.

"Explozia unei bombe cu hidrogen ar fi fost de zece ori mai puternica decat ceea ce sustine Phenianul", adauga Bruce Bennett.

"Am dubii mari ca regimul din Coreea de Nord a testat o bomba cu hidrogen", apreciaza si Joe Cirincione, presedintele Fondului Ploughshares.

"A efectua un test si a detine bomba cu hidrogen sunt doua lucruri diferite", crede si analistul Melissa Hanham.

Coreea de Nord sustine ca a testat o bomba cu hidrogen, dupa ce a pretins in alte randuri ca a dezvoltat focoase nucleare. Informatiile nu au putut fi confirmate din surse independente.

Citeste si:

Presedintia Statelor Unite nu a putut confirma ipoteza prezentata de regimul Kim Jong-Un, iar serviciile secrete sud-coreene cred ca este posibil ca regimul stalinist sa minta din nou, in scop de propaganda.

"Serviciile secrete sud-coreeene au semnalat ca datele sunt sub nivelul exploziei unei bombe cu hidrogen", a declarat politicianul sud-coreean Lee Cheol-Woo.

"Kim Jong-Un fie minte, fie a folosit un dispozitiv cu fisiune accelerata, ori testul nu a fost un succes", adauga Bennett.

"Datele inregistrate nu sustin ipoteza testarii unei bombe cu hidrogen", a confirmat expertul militar chinez Du Wenlong, citat de postul CCTV.

Sursa foto: Shutterstock / Astrelok