Expertii internationali au dubii ca regimul de la Phenian a testat vreo bomba cu hidrogen, considerand ca este vorba de o noua minciuna lansata in scop propagandist, dupa numeroase alte exagerari privind presupusul arsenal nuclear nord-coreean, relateaza Mediafax.

"Multe state fabrica dispozitive de accelerare a fisiunii. Regimul de la Phenian probabil ca a reusit sa accelereze procesul de fisiune, dar nu inseamna ca a dezvoltat o bomba cu hidrogen", explica analistul Bruce Bennett, de la Institutul RAND, citat de CNN.

"Explozia unei bombe cu hidrogen ar fi fost de zece ori mai puternica decat ceea ce sustine Phenianul", adauga Bruce Bennett.

"Am dubii mari ca regimul din Coreea de Nord a testat o bomba cu hidrogen", apreciaza si Joe Cirincione, presedintele Fondului Ploughshares.

"A efectua un test si a detine bomba cu hidrogen sunt doua lucruri diferite", crede si analistul Melissa Hanham.

Coreea de Nord sustine ca a testat o bomba cu hidrogen, dupa ce a pretins in alte randuri ca a dezvoltat focoase nucleare. Informatiile nu au putut fi confirmate din surse independente.

Presedintia Statelor Unite nu a putut confirma ipoteza prezentata de regimul Kim Jong-Un, iar serviciile secrete sud-coreene cred ca este posibil ca regimul stalinist sa minta din nou, in scop de propaganda.

"Serviciile secrete sud-coreeene au semnalat ca datele sunt sub nivelul exploziei unei bombe cu hidrogen", a declarat politicianul sud-coreean Lee Cheol-Woo.

"Kim Jong-Un fie minte, fie a folosit un dispozitiv cu fisiune accelerata, ori testul nu a fost un succes", adauga Bennett.

"Datele inregistrate nu sustin ipoteza testarii unei bombe cu hidrogen", a confirmat expertul militar chinez Du Wenlong, citat de postul CCTV.

Sursa foto: Shutterstock / Astrelok

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri