Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a confirmat, sambata, pentru publicatia turca Yeni Safak, ca Arabia Saudita va trimite militari si avioane de vanatoare la baza militara Incirlik de la frontiera cu Siria, potrivit Mediafax.

Anuntul vine in contextul in care marile puteri printre Rusia si Statele Unite au anuntat vineri un acord de incetare temporara a conflictului armat in Siria pentru reluarea negocierilor de pace intre guvernul sirian si opozitie de la Geneva, acord care ar urma sa intre in vigoare in zilele urmatoare. "Arabia Saudita si-a declarat lupta impotriva organizatiei Stat Islamic declarand ca sunt pregatiti sa trimita militari si avioane de lupta", a anuntat Cavusoglu,

"La orice intalnire a coalitiei, am accentuat nevoia extinderii unei strategii care sa aiba in vedere obtinerea de rezultate in lupta contra gruparii teroriste Stat Islamic", a continuat oficialul turc. "Daca avem o astfel de strategie, atunci Turcia si Arabia Saudita ar putea lansa o operatiune terestra (in Siria)", a explicat Cavusoglu.

Citeste si:

El a confirmat ca avioane de vanatoare si personal militar vor fi mobilizate la baza militara Incirlik, fara a specifica insa capacitatea militara exacta trimisa de Arabia Saudita. Adel al-Jubeir, ministrul saudit de Externe, a avertizat ca interventia Rusiei in acest conflict din Siria nu-l va mentine la putere pe presedintele sirian Bashar al-Assad, intr-un interviu publicat sambata intr-un ziar german. "Nu va mai exista Bashar al-Assad in viitor", a declarat oficialul saudit.

Sursa foto: Shutterstock