Uniunea Europeana trebuie sa transmita clar mesajul ca "noi nu mai primi refugiati", a pledat seful guvernului francez in fata presei germane, pe marginea participarii la conferinta de la Munchen pe tema securitatii, potrivit Mediafax.

"Nu suntem de acord cu un mecanism permanent de relocare (a refugiatilor). In momentul de fata, trebuie sa punem in aplicare ce discutam: crearea centrelor de inregistrare a imigrantilor care sosesc in Europa, intensificarea controalelor la frontierele exterioare ale UE etc.", a declarat premierul francez, exprimandu-si dezacordul fata de sistemul de repartizare a 160.000 de imigrantilor din Europa in statele UE in baza unor cote obligatorii, sistem aprobat in luna septembrie a anului trecut de UE.

Germania este una dintre cele mai mari sustinatoare ale acestui sistem de relocare a imigrantilor, in conditiile in care se confrunta cu cel mai mare numar de solicitanti de azil inregistrati in 2015 in Europa (1,1 milioane). "Franta s-a angajat sa primeasca 30.000 de refugiati (din cei 160.000 de la nivel european). Suntem pregatiti sa-i primim pe acestia. Dar nu mai multi", a avertizat premierul francez. Angela Merkel a afirmat vineri ca anumite state UE ar putea fi nevoite sa accepte mai multi refugiati decat cei repartizati initial.

Sursa foto: Spectral-Design/Shutterstock.com