Salah Abdeslam, suspectul-cheie in atacurile de la Paris, si unul dintre complicii sai au fost luati sambata dimineata de la Spitalul Saint-Pierre din Bruxelles, unde au primit ingrijiri, a anuntat primarul Bruxellesului Yvan Mayeur intr-un mesaj postat pe Twitter, fara sa precizeze destinatia.

Cei doi barbati au fost usor raniti in timpul arestarii, vineri. Ei urmeaza sa fie audiati rapid de catre politie si un judecator de instructie, relateaza AFP, citata de Liberation online. "Cei doi presupusi teroristi au parasit CHUStPierre. Bravo si multumim intregului personal al spitalului si fortelor de politie", a anuntat Mayeur in acest mesaj sambata dimineata, potrivit Mediafax.

Salah Abdeslam era cautat de patru luni pentru implicarea sa in sangeroasele atacuri de la Paris si Saint-Denis, pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti si sute de raniti. Presedintele francez François Hollande a anuntat vineri ca se asteapta ca Belgia sa-l extradeze "cat mai rapid posibil" catre Franta.

In ceea ce-i priveste pe belgieni, aceasta exradare pare sa nu provoace nicio indoiala. "Este normal (...) ca Salah sa fie extradat si ca justitia franceza sa se ocupe de caz", a declarat Jan Jambon, ministrul belgian de Interne.

Salah Abdeslam este suspectat ca a jucat cel putin un rol-cheie de logistician in aceste atacuri, revendicate de catre gruparea jihadista Statul Islamic (SI).
Cu cateva zile inainte de atacuri el a inchiriat masini si mai multe locuinte in regiunea pariziana, pentru comando. Dupa ce i-a transportat in seara masacrelor pe kamikaze la Stade de France, el a abandonat o centura de explozivi in sudul capitalei franceze, a cerut ajutorul a doi prieteni de la Bruxelles si a reusit sa treaca de trei baraje de politie pe drumul inapoi catre Bruxelles.

Complicele arestat odata cu el este cunoscut sub numele de Amine Choukri si Monir Ahmed Alaaj. El a fost controlat, impreuna cu Salah Abdeslam, la Ulm, in Germania, pe 3 octombrie 2015. Amprentele sale - care i-au fost inregistrate in timpul acestui control - au fost gasite, ulterior, intr-o casa folosita de grupul terorist la Auvelais, in regiunea Namur (sud), care a servit in pregatirea atacurilor de la Paris. Asociatii care reprezinta familiile victimelor atacurilor urmeaza sa fie primite luni de catre presedintele François Hollande.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri