Aceasta alerta a fost emisa la nivel national in Turcia pe fondul unor posibile atacuri teroriste care ar viza biserci catolice care celebreaza sarbatoarea Pastelui duminica, dar si sinagogi, anunta agentia Anatolia.

Politia avertizeaza ca membri ai retelei teroriste Stat Islamic, responsabila de mai multe atacuri din tara potrivit autoritatilor turce, ar putea ataca lacasuri de cult duminica, dar si consulate sau ambasade, in special in Ankara, si institutii religioase non-musulmane.

Alerta vine la o saptamana dupa ce un atentat sinucigas a avut loc in centrul Istanbului, in care patru turisti, trei israelieni si un iranian, au murit.

Citeste si:

Autoritatile turce plaseaza atacul de duminica in responsabilitatea retelei teroriste Stat Islamic, pe care o acuza in total de patru atacuri comise in Turcia incepand de vara trecuta, in care a avut loc un dublu atentat sinucigas in fata garii centrale din Ankara la un miting prokurd, in care au murit 103 persoane.

Alte doua atacuri teroriste din Ankara au fost revendicate de gruparea radicala kurda TAK, desprinsa din miscarea terorista Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care a comis mai multe atentate teroriste in tara.

Nivelul de securitate a crescut in mai multe state europene, pe fondul atentatelor teroriste din Bruxelles de marti, soldate cu 31 de morti, care au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

Sursa foto: Shutterstock